Jachthaven

Ligplaatsen 2021

Bent u op zoek naar een ligplaats voor uw boot?

RS Watersport beschikt over een grote jachthaven met wel 100 ligplaatsen. De afmetingen variëren, maar gemiddeld is een plaats 2 bij 6 meter.

Onze jachthaven heeft een ideale ligging tussen Zaandam en Oostzaan. U bent met 20 minuten op het Noordzeekanaal en al met 45 minuten in het centrum van Amsterdam. Daarnaast hebben wij mooie uitvalswegen door de polders, onder andere route Varkensland.

De jachthaven is voorzien van een openbare toilet. Daarnaast beschikken wij over een hijskraan waarmee wij uw boot gemakkelijk uit het water kunnen tillen indien dat nodig is.

Het huurtarief: € 29,50 per vierkante meter, met een minimumtarief van € 235,-.Watertoeristenbelasting

Sinds 1 februari 2021 geldt het besluit Watertoeristenbelasting van de gemeente Zaanstad. Dit besluit houdt in dat waterliefhebbers die niet staan ingeschreven in de gemeente Zaanstad belasting moeten betalen voor het gebruik van een vaste jachthaven ligplaats. Deze heffing bedraagt € 75,60 per boot.

Wij zijn het uiteraard niet eens met dit besluit, daarom gaan wij in gesprek met de wethouder om te kijken of wij afwijkende regels mogen hanteren. Indien dit het geval is, zullen wij dit zo spoedig mogelijk aan u laten weten.