Privacy Verklaring

Bij RS Watersport doen wij er alles aan om zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Onderstaande privacy verklaring geeft jou inzicht wanneer wij welke persoonlijke gegevens van jou nodig hebben en waarom.

1. Identiteit
RS Watersport, onderdeel van Ron stalling BV;
Weerpad 2, 1504NX Zaandam;
KvK-nummer: 500467210000;
BTW-nummer: NL822520461B01;
075 – 6163462;
Info@rswatersport.nl 

2. Doeleinden en grondslagen
Op grond van de privacywet (AVG) zijn wij verplicht te vertellen op welke juridische gronden wij bepaalde gegevens van jou nodig hebben. Onze belangrijkste grondslag is de uitvoering van een overeenkomst. Denk hierbij aan het plaatsen van een bestelling of het verrichten van reparatie of onderhoud. Daarnaast zijn wij wettelijk verplicht om fraude te voorkomen. Voor het inkopen of inruilen van tweedehands boten houden wij een register bij. Op deze manier voorkomen wij het plegen van heling.

Op basis van deze grondslagen vragen wij alleen gegevens die noodzakelijk zijn. Hieronder zal per doeleinde worden opgenomen welke gegevens wij van jou nodig hebben.

2.1  Bestelling (online of in de winkel)
-      Voor- en achternaam;
-      Adres en woonplaats;
-      Telefoonnummer;
-      Betaalgegevens;
-      E-mailadres;
-      Serienummer van het product.

Deze gegevens hebben wij voor onze administratie nodig om jouw bestelling te kunnen verwerken.

2.2  Bezorgen
 -      Voor- en achternaam;
-      Adres en woonplaats;
-      E-mail. 

Wanneer een bestelling moet worden bezorgd, zullen hiervoor onderstaande gegevens worden gebruikt. Je naam en adres zijn nodig om te weten waar het pakket moet worden afgeleverd. Het e-mailadres is handig om je op de hoogte te houden over de bezorging.


2.3  Retour & Garantie bij online bestellingen
-      Bestelnummer;
-      E-mailadres.    

Wanneer je de gedane aankoop wilt retourneren hebben wij daarvoor het bestelnummer nodig. Bij online bestellingen verifiëren wij middels het e-mailadres of de bestelling en het bestelnummer bij elkaar horen. Op deze manier weten wij zeker dat alles klopt.  


2.4  Account
Voor het creëren van eenaccount voor onze webshop vragen wij van u de volgende gegevens:  
-      Voor- en achternaam;
-      Factuur- en bezorgadres;
-      Telefoonnummer;
-      E-mailadres;
-      Wachtwoord.
 

Het gebruik van een account voorkomt dat je voor elke bestelling opnieuw je gegevens moet invullen. Op deze manier kunnen wij jouw bestelling gelijk verwerken, een factuur maken, een bezorgopdracht geven aan een bezorgdienst of eventueel een retour verwerken.


Zodra je een account hebt, worden hier de volgende gegevens in bewaard:
-      Bestel, retour- en garantienummer;
-      Factuur.

2.5  Reparatie en Onderhoud
-      Voor- en achternaam;
-      Adres en woonplaats;
-      Telefoonnummer;
-      Betaalgegevens en factuur;
-      E-mailadres;
-      Serienummer van het product.

Deze gegevens hebben wij nodig wanneer jij een onderhoudsbeurt of een reparatie laat verrichten aan jouw boot of motor. Met deze gegevens kunnen wij een factuur opmaken en jou informeren over de voortgang.

2.6 Offerte
- Voor- en achternaam;

- E-mailadres;
Met deze gegevens kunnen wij jou de gevraagde offerte toesturen.


2.7 Fraude
- Voor- en achternaam;

- Adres en woonplaats;

- Telefoonnummer;

- E-mailadres;

- Serienummer.

Deze gegevens zetten wij in ons register voor tweedehands zaken.

3.    Opslag en beveiliging
Wij slaan jouw gegevens op in verschillende databases. Deze databases zijn beveiligd met wachtwoorden en de internetverbinding is beveiligd met SSL. Je gegevens worden niet doorgegeven aan andere landen. 

4.    De bewaartermijnen
Wij zijn verplicht onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens voor 7 jaar te bewaren. Dit is opgelegd door de Belastingdienst.  

5.    De ontvangers
Wij verstrekken jouw gegevens niet aan derden of andere ontvangers, tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst. In dat geval geven wij alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor deze uitvoering. Denk hierbij aan een bezorgdienst die jouw naam en adres nodig heeft om een bestelling bij jou te kunnen afleveren.

6. Geautomatiseerde besluitvorming
Wij nemen geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen die gevolgen kunnen hebben voor personen. Hiermee bedoelen wij besluiten door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens bij te pas komt. Bij ons wordt een besluit altijd genomen door een medewerker van RS Watersport.

7.    Rechten van de betrokkene
Je hebt het recht om ons te verzoeken tot inzage van jouw gegevens. Ook kan je ons een verzoek doen tot wijziging of verwijdering van deze gegevens.  Je kan ons over het gebruik van deze rechten contacteren per e-mail op info@rswatersport.nl of per post. Wij reageren binnen 4 weken op dit verzoek.  

8.    Klachten en aansprakelijkheid
Voor vragen of klachten kunt u mailen naar info@rswatersport.nl. Wanneer je niet tevreden bent over ons privacy beleid kan je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.